Monday, November 28, 2011

Pangkor in Memories Part I

Assalamualaikum semua... Jawab salam tu,WAJIB tau !
Rindunya kat blog ni.Kiss sikit, Muuaahh..muaahh..muahhh... Dah berusang sebab dah lama tak berusik.Sibuk la katakan yek ! Sibuk tak sibuk sangat la. Cuma tak ada semangat nak berblogging.Entah kenapa. Hhhhhmmm....


Ok..Ok.. Be serious.Nak dengar cerita tak? Jeng..jeng..jeng! Right now, I'm just want to share with u olzz bout my trip to Pangkor last time(12 n 13 Nov 2011).
Actually trip ni under Biology subject. So, yg join nya of course la budak-budak Bio(Form 4 je tau) 


Ianya mmg suatu kenangan manis buat saya dan kwn2! Sir kitaorg yang arrange trip ni.
Ada beberapa aktiviti yg kitaorg buat kat sana and the best activity yg kitaorg buat ialah BBQ. hhhmmm.... terkenang kembali time tgh bakar ayam, satay, sosej. Totally make me feel hungry when think bout it ! Ouh yeah !


Time BBQ tu, Fuuhh ! ! berair mata ni tau. sebab mata ni disajikan dengan asap2. Dah macam tgk drama sedih pulak. Bukan saya sorang je, kawan2 yg tolong bakar tu semuanya berair mata plus berpeluh mcm mandi (mandi peluh). Pedih mata pun ada. Walaupun ada macam2 rasa, tapi itu tak bermakna kitaorg benci dgn BBQ. Rasa2 tu la yang buat kami sentiasa teringat kenangan kami di Pangkor.


If i'm not mistaken,kami bertolak around 8 am. As usual we went to Lumut first by bus. The bus was good. Got air-cond n so selesa utk tidur. Hehehe.. tidur je la tau kan ! Mana taknya,time dlm perjalanan tu, mmg sedap tidur. Nak tau pasai pa? Hah !ni cek nak habaq ni. At that time, it was raining. Tak la lebat giler2 ! 


We were worried you know. Kalau hujan, nanti macam mana kami nak buat outdoor activities kat Pangkor. waaarrrggghhh.... Takpe2, hujan tu kan rahmat. Ini bermakna Allah merahmati perjalanan kami dan merahmati trip kami. Alhamdulillah. Bersyukur kepada Allah SWT kerana meletakkan kami, hamba-hamba-Mu di bawah perlindungan-Mu.


So, I want to show some pictures when we were in our way to Lumut. Jom check it out !


Hah ! As you can see, yg pakai baju merah nak oren tu Maya and next her is Aini. So sweet both of them ! Sweet macam sweet la kan. hehehe..






Ok, yang tgh buat 'Peace No Perang' berbaju biru tu Hazirah dan cik adik yang tersenyum manis tu Mira merangkap asistant monitor. 




 Ini Atiqah ! Cik Atiqah kita ni kalau senyum sungguh menawan ! Dia duduk sebelah saya dalam bas.




Wow ! Tgk la dia ni tidoq. Orang lain tidoq pakai satu seat je, tapi dia ni sampai 2 seat sekali. Siap tutup muka lagi tu. macam la orang tak tau. nak tau sape dia ni?? Ni la Amin...




Satu lagi gambar yang sempat saya ambil. Azman ni lebih kurang je dengan Amin tadi. Dah macam sleeping beauty. Jangan marah yer. Hik3




Amboi ! tadi celik mata elok bila saya ambil gambar diaorg ni. sekarang ni sedap tidur pulak. Tidur yang sopan. Kepala bersepadu. Hahaha... Diaorg ni mmg tak sedar saya ambil gambar diaorg time tidur. Tidur nyenyak la katakan.


Ok... tu serba sedikit gambar masa kami dalam bas. Sekarang ni kita nak tgk gambar bila dh sampai jeti. Jom...jom...



Look at the picture. You can se they brought many bags. Yang jadi byknya sebab kami bawak bahan2 utk BBQ dan kotak2 air mineral. Gembiranya diaorg ni kan !


Aiyark ! Gambar mcm gegar je. Gambar tak elok sikit. Sapa yang ambil ni? ni yang nak marah ni. Hehehe...

Ok, I will show you some pictures when we were in ferry.


Dalam ferry ni mmg best ! Tip top. Banyak seat kosong time tu. Luas pulak tu. Aini and Maya here ! :)


                                            Here we can see Mira with Atiqah ! ! ! :D


Tadi Mira dengan Atiqah. Sekarang ni Mira dengan siapa ek? Siapa dia yang memakai baju ungu tu yer?? Hhhmm...


                                                       Oit ! Tembamnya muka....


Inilah Cik Fadzni kita yang kecil molek. Memang comel. Saya dengan dia ni mmg sekepala. Gila-gila. Hahaha...


Time ni kat luar ferry. Though it was raining out there, we still want to go out to see scenery yang mendamaikan hati. sungguh indah ciptaan Allah SWT. Subhanallah.


Look at that. Latar belakangnya so beautiful right. Diaorng ni hujan2 pun still can give me a good pose..


                          Mira in the house babeh ! Senyuman yang sangat manis.


What were they looking at? Nampak dolphin ke? Ciwaaaahhh... mana ada dolphin kat situ. Merepek kan. Hehehe...


Bak kata Hazirah, "Eh! Kita ni macam kat oversea je" Hahaha... Dia cakap macam tu sebab background gambar ni macam kat luar negara. Hhmmm... betul jugak. Berkabus tebal. Hujan! Hujan !


Orang lain semua pandang depan sana, tapi Hazirah ni pandang belakang pulak. Dia nak buat peace tu tapi tak sempat. Hehehe..... Suka tengok gambar ni.


Fall in love with this picture. Really like it. Nampak tak sapa yang berdiri tgh2 yg tinggi2 tu? Yang tu la sir kami, Sir Gerard. He's so sporting ! So friendly dengan kami semua.


Tengok tu ! Tengok ! hoooraayyy....Hoooorraaaayyy... Jelas terpancak riak gembira di setiap wajah dalam gambar ni. Good pose friends...

Ehem! Ehem! Sampai di sini sahaja dulu la yek ! I'm so sleepy right now. Insya-Allah nanti saya sambung untuk Part II pulak ok ! See you guys at the next part. 
Bye-bye ! Goodnight ! Assalamualaikum...

p/s: The quality of the pictures not too good guys. So sorry! Wa mintak maaf manyak-manyak oooo... Wa punya kamela mulah saja maaa... Talak luit mao bli yang mahal. Janji ada gambar pun sulah cukup ! Kan?kan?kan?

Love you more,
Miss Nurul (^_^)
StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

Tuesday, August 2, 2011

Lovely Evening with THEM ! ~HOTPLATE~

Assalamualaikum to all Muslims....
Jawab salam tu, WAJIB tau ! :)

Hye everybody! We meet again !
Lately, saya rajin sikit  nak post new n3 kat blog ni....
Hehehehe.... rajin la sangat yer... : p
This time I just want to share some pictures with all of you.
It's ok right??? ~ngeee~
OK ke KO ke kena tgk jugak ! (paksa2 mcm diktator pulak)

Last Thursday, what a great day !
Guess what?? Jeng...jeng...jeng.....
Ala, mcm la surprise sgt ! Aiseyman...
Gempak je lebih. Hahaha....
Ok2 ! Kita mula cerita kita...

I have spent my time with 3 of my friends, Atiqah,Aini and Fhaz,
Actually,this was our last minute plan.
Terkejut sgt sbb last2 jd jugak plan kitaorang ni...
Dekat sekolah kitaorang ada sembang pasal chopstick.
Entah mcm mana blh terkeluar cerita pasal sizzling mee...
Then, Atiqah asked me to go to the Giant food court to have sizzling mee.
I agreed to join her as I don't have a thing to do in the evening.
Just, zzzzz......zzzzz....zzzz.... You know what I mean right!
 Many people said that sizzling mee at the food court is so delicious.
So,I wanna make a try. I asked Aini n Fhaz to join us too.
We set up the time.

When, we wanted to make an order, there was no sizzling me but there was a hotplate.
For me, sizzling me and hotplate are just the same.
Hhhmmm.... ye ke?? Nak dekat sama la...
Hotplate pun hotplate la, cause my tummy dah berdondang sayang !
Can't stand it anymore !Kita redaaaahhhhhh jeeee...... Hehehe...
Here are some pictures when we were at the food court , having our marvelous HOTPLATE !
Yummy...Yummy.... Jom la mkn sekali ! hik3 !

This is mine ! Not yours ok ! hahaha...
namanya apa ea?? eden dah lupo !telan semut byk sgt kot!
No kiddin ! Mmg sedap!Indescribable beb!

Look ! That's Atiqah ! She looked moody b'cause she unsatisfied with her order !
Alamak! tersalah pilih la pulak ! Nak buat mcm mana??
Kena mkn jugak la... Kalau tak?? Membazir la kan !
It's okay, next time can come here again. Order which one do you prefer.

Aini is here ! Wah ! Looked so happy! Have a sweet smile..Agree with me?? hehehe..
She was so excited with this outing. Same goes with me. 
Suka yer bila org snap pic utk dia.. Senyum sampai ke telinga....

Who is she?? Hhhmm... That's Fhaz, with her love pink t-shirt !
Looks so nice right ! Actually, she felt so shy when I wanted to snap her picture. 
That's why we just can see sebelah je. Muka depan tak nampak. Malu  la katakan.
Takpe...takpe.. Jgn malu2 ! Makan la...makan...

Yeah! You already saw the pictures.... 
Actually, there are many other pictures but I can't upload it right now because don't have enough time.
Maybe, for the next n3, I will put all the pictures here.
To Aini: Aku sulah upload ini gamba... Tp sidikit saja laa.. Lain hari, aku upload lagi. Tala manyak masa oo...
Ok, till here. Hope we can meet again for the next time. 
I'm so glad if you can drop a comment. 
LOVE YOU......

Love Allah, Love Islam.
~Miss Nurul~
StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

Wednesday, July 27, 2011

TEST 2 ~ doing good??

Assalamualaikum to all Muslims......
Jawab salam tu, WAJIB tau ! :)

Nak cakap pasal apa ni??? Speechless la pulak. Adeehh ! ;p
Hhhmm.... fikir....fikir...fikir.... ?????
Hah ! Gotcha ! So, I'm gonna talk bout my TEST 2 that has finished today.
Hehehehe.... like it ! Finally it's OVER ! ! !
I'm not doing a good preparation for this TEST 2.
Everybody said, " Aku tak rasa apa-apa pun utk test kali ni. Ala, test je pun"
Same goes with me. Didn't have a mood to study. Hahahaha.... malasnya saya ni. :-)
Apa nak jadi ni??? Ish3 !(marah diri sendiri)
Study pun last-last minute. Hurm.... kelam kabut la jadinya. Nak cover semua subject, mmg tak sempat.
Baca gitu-gitu je. Nasib la... sapa suruh malas study?? Hihihi.
So, on the test day, jeng...jeng...jeng....
Jawab la kome... terketar-ketar bila dapat kertas soalan...
Terbeliak biji mata mcm nak terkeluar dah....
Jawab jgn tak jawab !


For me, test kali ni,subjek yg agak susah, +maths, physics, and biology.
Talk bout +maths. Wow ! ! it dumbfounded me.
Mana taknya, soalan2 nyer blh tahan susah.
Mcm2 rasa ada time tgk soalan tu.
Nak menangis menjawabnya.....
Hentam saja la labu.....
Everybody said that this +maths test was so hard.
Tagline yg POPULAR, " Mampus aku kali ni. Hancur!" :)
Lepas kertas dikutip semula, mood semua orang down. :(
Geram dgn kertas +maths tu, rasa nak koyak-koyak je !
Sabo je ler..... : /
Nak buat mcm mana, semua dh lepas.
Can't do anything !
Let bygone, be bygone......
Yang paling penting, TEST 2 dh TAMAT ! !
Yeeeaaahh ! ! ! (Lompat tinggi-tinggi sampai kena siling) hahaha

Love Allah, Love Islam
~Miss Nurul~
StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

Thursday, June 30, 2011

Persahabatan Itu Indah

Assalamualaikum to all the readers of my blog. Alhamdulillah, finally I can post one entry for this blog. Although I'm quite busy , but I try to post new entry. For this time, my entry is a bit different. Just want to share with all of you. I really hope that you will read and like it ;) I really appreciate it ! 

~Persahabatan Itu Indah~

Sahabat itu merupakan salah satu anugerah Allah S.W.T. yang terindah.
Ianya sungguh indah untuk dikenang.
Bagi mereka yang punya sahabat, pasti akan merasa kemanisan bersahabat.
Sahabat merupakan orang kedua terpenting dalam hidup kita selepas ahli-ahli keluarga kita.
Persahabatan juga seperti cinta.
Ia perlu berlandaskan kepercayaan, keikhlasan dan kejujuran yang telus.
Tanpa kepercayaan yang kuat, keikhlasan yang murni dan kejujuran, musnahlah persahabatan itu.
Dalam persahabatan juga memerlukan kesetiaan.
Sahabat yang setia ialah sahabat yang sentiasa di samping kita di kala susah dan senang.
Mereka yang sudi berkongsi segala kisah duka dan gembira.
Akan setia menemani kita setiap masa.
Bukan mudah untuk memperolehi sahabat yang sebegitu.
Ia memerlukan kesabaran dan doa yang ikhlas kepada yang Maha Esa.
Dalam persahabatan, memerlukan satu jangka masa yang panjang untuk mewujudkan keserasian dan membina tembok keprcayaan.

Proses dari teman menjadi sahabat memerlukan usaha
pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita
memerlukan bantuan barulah kita memiliki motivasi
mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih
dari orang lain, tetapi justeru ia beriinisiatif memberikan
dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya.

Setiap hari kita harungi bersama-sama sahabat dan terlakarlah segala kenangan yang sentiasa tersemat di kotak memori kita.
Segala kenangan pahit dan manis.
Dalam persahabatan ini, terdapat pelbagai perisa.
Ada masam.
Ada manis.
Ada pahit.
Ada tawar.
Ada masin.
Tanpa kita sedari, dalam persahabatan ini wujud dugaan tanpa dipinta.
Persahatan tidak lari dari pelbagai dugaan.
Itulah ujian Allah S.W.T. kepada kita semua yang bersahabat.
Sama ada kita ini cekal hati, kaya dengan kesabaran untuk mengharungi segala dugaan-Nya tanpa keluh dan kesah.

Persahabatan sering menghadapi beberapa dugaan, tetapi
persahabatan sejati dapat mengatasi cdugaan itu bahkan
bertumbuh bersama kerananya…

Allah S.W.T. itu Maha Mengetahui.
Allah tahu apa yang terbaik untuk hamba-hamba-Nya.
Jika kita berfikir sejenak,kita dapati  ujian itulah yang akan mengeratkan lagi tali persahabatan kita.
Setiap ujian Allah S.W.T. ada hikmah-Nya.
Janganlah kita memikirkan kesan buruk sesuatu perkara itu.
Tetapi fikirkanlah kebaikan yang bakal kita kecapi selepas itu.
Jadilah seorang yang Optimistik !
Sebagai sahabat, kita harus menjadi seorang PENDENGAR SETIA kepada sahabat kita.
Mendengar segala luahan hatinya dengan doa agar hatinya akan menjadi lebih tenang dan jauh dari segala kesusahan.
Persahatan yang sejati memerlukan sikap suka maaf-bermaafan antara satu sama lain.
Kadang-kadang kita tidak sedar yang kita telah menggores hati sahabat kita.
Sebab itu, dalam berkomunikasi dengan sahabat kita, memerlukan tutur kata yang penuh kesopanan dan  kata-kata yang manis.
Jika kita ada membuat salah kepada sahabat kita, dengan penuh rasa rendah diri, mintalah kemaafan daripadanya.
Sahabat yang seorang lagi itu, perlulah memaafkan sahabat itu dengan hati yang ikhlas dan terbuka.
Dengan menjadi seorang yang pemaaf, insya-Allah hidup kita akan sentiasa diredhai oleh Allah S.W.T. dan sentiasa tenang serta harmoni.

Dalam masa kejayaan, teman-teman mengenali kita .
Dalam kesengsaraan, kita mengenali teman-teman kita.

Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri.




Renung-renungkanlah.......
Mengambil sedikit masa untuk berfikir......
Tidak rugi memikirkan tentang perkara yang baik.....
Amin...Amin.. Ya Rabbal Alamin...
May Allah bless all of you. :)
I'm so happy if you can leave a comment :)
 
Love Allah , Love Islam
~Miss Nurul~ (^_^)

StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

Friday, June 10, 2011

HAPPY HOLIDAY ! ! ! (^_^)

Assalamualaikum to all the readers.As a Muslim, you should answer my salam... If not?? Hhhmm.....
First of all I wish you......




It was quite a long time I didn't update my blog. Hhhmmm.... why? Hehehehe... I'm also don't know the best reason. Maybe I was too enjoyed with my holiday.I love holiday.Hahahaha..... All of you out there also love holiday right?

Hah ! Talk about holiday, I will out of mood because my holiday will be over in a couple of days. Waaarrgghhh ! ! ! Hate it ! Hate it ! Hate it !

Most of times for this holiday, I spend it at my hometown at Merbok, Kedah. You know what ? Sekarang MUSIM DURIAN ! ! ! Wow ! It's so great ! I love durian. I don't know whether you out there like it or not. You should try it. It's so marvelous. Got no words to describe it taste. hehehehehe....There are some people do not like just because of it's smell. My Wan(Grandpa) got an orchard at Tupah. So, everyday he will bring home a few durians for me and other relatives. Yg bestnya, kami dpt mkn durian FREE ! !  yeeaaahhh ! ! ! ! Hahahaha...... =)

I'm gonna say Goodbye to MY HOLIDAY..... (~_~)
StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru ~ Happy Teacher's day

Assalamualaikum.... Semoga anda semua diberkati Allah S.W.T. dan diberi kejayaan di dunia dan di akhirat.

Hmmm.... apa yang istimewa dengan 16 Mei ni ????? Anybody knows about it ?
Yeah ! saya pasti semua tahu tentangnya... 16 Mei merupakan  Hari Guru yang disambut oleh warga sekolah seluruh negara... Hari Guru merupakan hari yg sgt bermakna buat para guru... Pada hari keramat ini kita dapat lihat kebanyakan para pelajar memberikan hadiah kepada guru masing-masing.

Betapa terharunya guru-guru kita apabila menerima hadiah daripada para pelajar.Itulah tanda terima kasih kita kepada guru-guru kita atas pengorbanan mereka.Segala jasa dan budi baik mereka hanya Allah yg mampu membalasnya.Tidak terhitung rasanya jasa dan ilmu yang telah mereka curahkan kepada kita. Kita sebagai pelajar seharusnya mengenang da menghargai jasa mereka.

Tanpa guru yang sudi mengajar kita daripada tidak mengenal ABC , mungkin sekarang kita tidak mampu menggapai kejayaan yang telah kita kecapi sekarang. Mereka sanggup menghabiskan wang dan tenaga ibarat membakar diri hanya untuk melihat anak-anak muridnya berjaya hingga ke menara gading... Pengorbanan merekalah yang telah mengajar kita untuk berdiri di atas kaki sendiri seperti sekarang ini.

Di kesempatan ini , ingin saya ucapkan SELAMAT HARI GURU > HAPPY TEACHER'S DAY kepada cikgu-cikgu saya yang telah bersusah payah mengajar saya  tanpa keluh kesah..... Tidak akan saya lupakan segala jasa dan budi baik serta pengorbanan cikgu-cikgu sekalian. Tanpa cikgu-cikgu, siapalah saya ! walau kita terpisah jauh, saya tetap mengingati cikgu-cikgu semua. Hanya Allah S.W.T. sahaja yang mampu membalasnya.You are always in my heart ! Deeply in my heart ! I will never forget all of you ! May Allah bless all of you. Saya mendoakan kesejahteraan cikgu-cikgu dan saya doakan semoga cikgu-cikgu dirahmati dan diberkati Allah S.W.T. , dimurahkan rezeki , diberi kebahagiaan yang berpanjangan dan dilindungi di dunia dan di akhirat. Amin................  ;)


I Love you, Teachers ! !


Saya amat menghargai jasa dan pengorbanan anda semua ! ! :)





thank you for everything !


You're the BEST............
special for all of you ,,,



 happy in teaching !



A poem for you.....




dahulu yang baru mahu belajar mengenali ABC , 123 .......


appreciate them ! ! they inspired us !


Hargailah mereka....
Sayangilah mereka....
Hormatilah mereka...
Mereka ibarat ibu dan ayah kita... ;)

Alhamdulillah...... Itulah serba sedikit coretan saya tentang Hari Guru ! Jumpa di masa akan datang. Assalamualaikum.... ~Miss Nurul~

StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.