Monday, November 28, 2011

Pangkor in Memories Part I

Assalamualaikum semua... Jawab salam tu,WAJIB tau !
Rindunya kat blog ni.Kiss sikit, Muuaahh..muaahh..muahhh... Dah berusang sebab dah lama tak berusik.Sibuk la katakan yek ! Sibuk tak sibuk sangat la. Cuma tak ada semangat nak berblogging.Entah kenapa. Hhhhhmmm....


Ok..Ok.. Be serious.Nak dengar cerita tak? Jeng..jeng..jeng! Right now, I'm just want to share with u olzz bout my trip to Pangkor last time(12 n 13 Nov 2011).
Actually trip ni under Biology subject. So, yg join nya of course la budak-budak Bio(Form 4 je tau) 


Ianya mmg suatu kenangan manis buat saya dan kwn2! Sir kitaorg yang arrange trip ni.
Ada beberapa aktiviti yg kitaorg buat kat sana and the best activity yg kitaorg buat ialah BBQ. hhhmmm.... terkenang kembali time tgh bakar ayam, satay, sosej. Totally make me feel hungry when think bout it ! Ouh yeah !


Time BBQ tu, Fuuhh ! ! berair mata ni tau. sebab mata ni disajikan dengan asap2. Dah macam tgk drama sedih pulak. Bukan saya sorang je, kawan2 yg tolong bakar tu semuanya berair mata plus berpeluh mcm mandi (mandi peluh). Pedih mata pun ada. Walaupun ada macam2 rasa, tapi itu tak bermakna kitaorg benci dgn BBQ. Rasa2 tu la yang buat kami sentiasa teringat kenangan kami di Pangkor.


If i'm not mistaken,kami bertolak around 8 am. As usual we went to Lumut first by bus. The bus was good. Got air-cond n so selesa utk tidur. Hehehe.. tidur je la tau kan ! Mana taknya,time dlm perjalanan tu, mmg sedap tidur. Nak tau pasai pa? Hah !ni cek nak habaq ni. At that time, it was raining. Tak la lebat giler2 ! 


We were worried you know. Kalau hujan, nanti macam mana kami nak buat outdoor activities kat Pangkor. waaarrrggghhh.... Takpe2, hujan tu kan rahmat. Ini bermakna Allah merahmati perjalanan kami dan merahmati trip kami. Alhamdulillah. Bersyukur kepada Allah SWT kerana meletakkan kami, hamba-hamba-Mu di bawah perlindungan-Mu.


So, I want to show some pictures when we were in our way to Lumut. Jom check it out !


Hah ! As you can see, yg pakai baju merah nak oren tu Maya and next her is Aini. So sweet both of them ! Sweet macam sweet la kan. hehehe..






Ok, yang tgh buat 'Peace No Perang' berbaju biru tu Hazirah dan cik adik yang tersenyum manis tu Mira merangkap asistant monitor. 




 Ini Atiqah ! Cik Atiqah kita ni kalau senyum sungguh menawan ! Dia duduk sebelah saya dalam bas.




Wow ! Tgk la dia ni tidoq. Orang lain tidoq pakai satu seat je, tapi dia ni sampai 2 seat sekali. Siap tutup muka lagi tu. macam la orang tak tau. nak tau sape dia ni?? Ni la Amin...




Satu lagi gambar yang sempat saya ambil. Azman ni lebih kurang je dengan Amin tadi. Dah macam sleeping beauty. Jangan marah yer. Hik3




Amboi ! tadi celik mata elok bila saya ambil gambar diaorg ni. sekarang ni sedap tidur pulak. Tidur yang sopan. Kepala bersepadu. Hahaha... Diaorg ni mmg tak sedar saya ambil gambar diaorg time tidur. Tidur nyenyak la katakan.


Ok... tu serba sedikit gambar masa kami dalam bas. Sekarang ni kita nak tgk gambar bila dh sampai jeti. Jom...jom...



Look at the picture. You can se they brought many bags. Yang jadi byknya sebab kami bawak bahan2 utk BBQ dan kotak2 air mineral. Gembiranya diaorg ni kan !


Aiyark ! Gambar mcm gegar je. Gambar tak elok sikit. Sapa yang ambil ni? ni yang nak marah ni. Hehehe...

Ok, I will show you some pictures when we were in ferry.


Dalam ferry ni mmg best ! Tip top. Banyak seat kosong time tu. Luas pulak tu. Aini and Maya here ! :)


                                            Here we can see Mira with Atiqah ! ! ! :D


Tadi Mira dengan Atiqah. Sekarang ni Mira dengan siapa ek? Siapa dia yang memakai baju ungu tu yer?? Hhhmm...


                                                       Oit ! Tembamnya muka....


Inilah Cik Fadzni kita yang kecil molek. Memang comel. Saya dengan dia ni mmg sekepala. Gila-gila. Hahaha...


Time ni kat luar ferry. Though it was raining out there, we still want to go out to see scenery yang mendamaikan hati. sungguh indah ciptaan Allah SWT. Subhanallah.


Look at that. Latar belakangnya so beautiful right. Diaorng ni hujan2 pun still can give me a good pose..


                          Mira in the house babeh ! Senyuman yang sangat manis.


What were they looking at? Nampak dolphin ke? Ciwaaaahhh... mana ada dolphin kat situ. Merepek kan. Hehehe...


Bak kata Hazirah, "Eh! Kita ni macam kat oversea je" Hahaha... Dia cakap macam tu sebab background gambar ni macam kat luar negara. Hhmmm... betul jugak. Berkabus tebal. Hujan! Hujan !


Orang lain semua pandang depan sana, tapi Hazirah ni pandang belakang pulak. Dia nak buat peace tu tapi tak sempat. Hehehe..... Suka tengok gambar ni.


Fall in love with this picture. Really like it. Nampak tak sapa yang berdiri tgh2 yg tinggi2 tu? Yang tu la sir kami, Sir Gerard. He's so sporting ! So friendly dengan kami semua.


Tengok tu ! Tengok ! hoooraayyy....Hoooorraaaayyy... Jelas terpancak riak gembira di setiap wajah dalam gambar ni. Good pose friends...

Ehem! Ehem! Sampai di sini sahaja dulu la yek ! I'm so sleepy right now. Insya-Allah nanti saya sambung untuk Part II pulak ok ! See you guys at the next part. 
Bye-bye ! Goodnight ! Assalamualaikum...

p/s: The quality of the pictures not too good guys. So sorry! Wa mintak maaf manyak-manyak oooo... Wa punya kamela mulah saja maaa... Talak luit mao bli yang mahal. Janji ada gambar pun sulah cukup ! Kan?kan?kan?

Love you more,
Miss Nurul (^_^)
StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

0 comments:

Post a Comment