Tuesday, April 19, 2011

Diari Lidya Irdina (Siri 2)

EPISOD~ YAHOO MESSENGER BERSAMA ALONG DAN ANGAH

Aku mengunci pintu bilik dengan perlahan-lahan untuk tidak mengejutkan seisi rumah yang sedang nyenyak tidur dibuai mimpi. Perlahan-lahan aku menuju ke meja belajar  mengambil laptop Apple ku dan terus bergerak ke atas katil queen bercadar corak bunga-bunya warna ungu. Jangan tak tahu. Aku ni peminat setia warna ungu tau. Hehehehe…. Aku tekan butang on dan terus sign in YM. Malam ni aku nak berYM dengan Along dan Angah yang kini berada di Abeerden, UK. Sudah lama aku tak bersembang dengan mereka di YM. Sekarang lah masanya untuk mengubat rinduku kepada dua orang abang kembarku itu.
Ish! Mana pulak Along dengan Angah ni. Hari tu cakap nak online Ym sama-sama.

Buzz…Buzz…

Prince Danish: Hye adikku sayang…..

Hah ! Ada pun… Lambat betul.Aku pun mula membalas.

Cik Pisang: Assalamualaikum………

Prince Danish: Oppss…sorry.. Waalaikummussalam….

Cik Pisang: Amboi3 ! Mentang2 dah lama duk kat UK, salam pun dah lupa nak bagi yer along ni…

Prince Danish: Hehehehe….I’m so sorry dear. I’m promise I will not do that again.

Cik Pisang: Hah! Macam tu la Along Lya… Hhhmm…how was your study? Everything is ok?

Prince Danish:  Alhamdulillah..So far so great. Lagi seminggu along dgn angah ada final exam.
                          Yeah! Lepas tu along dgn angah boleh balik Malaysia. Wah! Nikmatnya…
                          Rindunya dgn Malaysia.

Cik Pisang: Hah ! Ye ke ? Best la  along yer.. Dah abis blaja.. Anyway, Final exam tu along dgn
                   angah kena buat betul-betul untuk dapatkan result yang malatop! Hahaha…

Prince Danish: Ok dear. I will. Rindunya dengan mummy, daddy, yaya and u too.

Cik Pisang: Me too along.

Prince Danish: Mummy ,daddy and yaya  mcm mana? Sihat ?

Cik Pisang: Alhamdulillah sihat. Lya pun sihat sejahtera.

Prince Danish: Orang tak tanya pun. Sibuk je jawab. ;p

Cik Pisang: Ala…Lya dah tau nanti along akan tanya. Sbb tu Lya jawab siap2. J
                  Along dgn angah mcm mana? Sihat?

Prince Danish: Aik! Sekarang baru nak tanya? Ish3 ! Apa la Lya ni…

Cik Pisang: Hehehehe…sorry…. Jgn marah yer.

Prince Danish: Mcm2 la Lya ni. Hhhmm… Kami semua sihat di sini. Don’t worry dear.

Cik Pisang: Syukur Alhamdulillah. Along…angah mana? Dia tak YM sekali ke?

Prince Danish: Angah???  Ni hah ! Dia ada kat sebelah along ni. Menyibuk je.

Cik Pisang: Hahaha… ye ke ? Lya ingat dia tgh buat tahi mata (jgn mrh yer angahku syg). (^_^)

Buzz….Buzz…Buzz…

Mr.Rayyan: Wah3! Syoknya dia mengutuk angah…. Marah ni!

Aik! Ada pun dia ni. Aku ingatkan tengah tidur.Hehehehe.

Cik Pisang: Eh ! Angah ! Ada rupanya. Lya ingat angah tgh dibuai mimpi…Mana ada Lya
                   Mengutuk angah! Lya mengata je…Hahahaha….  ;)

Mr.Rayyan: Hah! Sama la tu. Amboi3! Mulut tu mmg nk kena cili yer…Siap la Lya nanti bila
                   Angah blk Malaysia nanti…

Cik Pisang: Eleh ! Ingat org tkt ke?? Cili la kalau berani. Lya bg tau mummy nanti.

Mr.Rayyan: Sikit-sikit nak bg tau mummy. Ank manja btl. Tak padan dgn umur yg dh tua tu.
                   Kah…Kah…Kah….

Cik Pisang: Biar la. Angah sibuk buat apa. Ala…Lya tau angah jealous kan ! Mengaku je la.

Mr.Rayyan: Tak kuasa angah nak jealous dgn Lya. Eeee…. Tak kuasa teman! :p  :p  :p

Prince Danish: Sdh3! Tak payah nak brgaduh. Korang dua org ni pantang jmp mst nk bergdh.
                         Aish! Apa la…

Along hantar mesej kepada aku.

Cik Pisang: Along!!! Angah yg mulakan dulu. Bkn Lya….  ;p

Mr.Rayyan: Hahahhaa…padan muka Lya. Kan dh kena mrh dgn Along ! :p

Cik Pisang: Ada Lya kisah ke ??? Gedik btl angah ni..wekkk!!!

Prince Danish: Lya… Along rasa Lya jgn lyn sgt perangai angah tu ! Along rasa dia tu dh biul     
                         sikit.Byk sgt mengadap buku tu….

Cik Pisang: Baik alongku syg. And Lya setuju sgt2 ckp along tu. Hehehehe…

Mr.Rayyan: Amboi3 ! Sedapnya kata angah biul… Takpe..Takpe… pergi pecan naik bas, ada hari Angah balas. ;p  

Cik Pisang: So what?? Tak hairan pun… Hhmm…ok lah along and angah yg ku syg. Lya nak
                   tido dh ni. Dh lewat mlm. Esk nk kena bgn awal pergi sek. Nanti kita chat lg ok !
                   And Lya doakan kejayaan along and angah utk final exam nanti. All the best !
                   Chaiyook ! ! ! ! Angah ! I’m sorry ok pasal td. Just nk melawak. Hehehehe

Mr.Rayyan: It’s ok dear…I’m sorry too. Lya pun blaja elok2. Jgn mls2 ! TQ so much. Kirim salam
                   kat mummy, daddy n little Yaya k ! Bye. Assalamualaikum…

Prince Danish: Bye Lya ! C u next time. Thanks doakan kejayaan kami berdua. Kirim salam along utk daddy, mummy and sweet Yaya. Lya kena rjin tau ! Love u ! Assalamualaikum..


Cik Pisang: Insyaallah angah n along ! Lya akn sampaikan! Thanks too...Love both u too. Waalaikummussalam… Bye !

Aku terus sing out dan matikan suis laptop kesayanganku yang berwarna putih itu. Kemudian aku terus merebahkan diri di atas tilamku yang empuk dan membaca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, Surah 3 Kul dan doa tidur. Itulah rutin harianku sebelum tidur. Ini untuk mengelakkan benda-benda yang tidak elok. Good night everybody ! ! (^_^)   
StumbleUpon
Reactions:
Save this and Preview your blog.

0 comments:

Post a Comment